Sekadar berita yang hendak ku kongsi bersama…

Sapa tak terkejut akan tajuk di atas ni… sebenarnya pernah gak terbaca berita begini… cuma dah agak lama tak dengar dan masih buatku terkejut….

I read this at Harian Metro, click here for details.

Orang yang buat perkara BODOH dan TERKUTUK ni baru berumur 16 tahun!!! 16 TAHUN tu… aku teringat apa yang ku buat masa aku berumur 16 tahun dulu… tak pernah terlintas dalam kepalaku nak buat benda macam ni.. ish ish ish… time ni aku busy study nak SPM tahun depan.. huhu…

Apalah yang budak ni dok fikir agaknya… sex is not the only purpose in our life… dah takda benda nak fikir lagi ker??!! sanggup dia ni nak rogol nenek sendiri yang dah tua (berumur 71 tahun) dan cacat penglihatan tu.. (she never know what coming)… bukan saja neneknya yang dia rogol, adiknya yang berusia 4 tahun pun dia telah rogol sebanyak 2 kali….

Gambar sekadar hiasan.

heii… inilah akibatnya kalau agama tak dijadikan panduan hidup… kanak kanak tak dididik dari kecil akan ilmu agama… bila ada masalah terus hilang arah… aku tak salahkan sesiapa dalam kisah ni, sebab kita tak tahu akan latar belakang keluarganya… mana ibu bapanya dan lain lain… tapi sebab utama adalah pasti… kurang didikan agama… kalau ada iman walau seculit dalam hati, mustahil dia sanggup berbuat begitu…

Fikir-fikirkanla…