Ambil lesen kereta makin susah…

Aku mahu cerita panjang lebar tentang kurikulum atau prosedur baru untuk ambil lesen memandu… sesiapa yang sudah ada lesen… anda boleh menarik nafas lega…

Litar Ujian Memandu

 Gambar hiasan dari Internet

 Pada saat aku taip entri ini… kurikulum baru ujian memandu sudah mula dilaksanakan bermula kelmarin (1 Oktober 2014) di Tawau, Sabah…  aku tak pasti tempat lain… tapi rasanya sama la kot… satu Malaysia sudah mula menggunakannya… Kelmarin…. ujian QTI & JPJ pertama menggunakan kurikulum baru ini…

Read the rest of this entry »

Klinik Kesihatan Ibu & Anak Tawau dah sejuk..

Simple update selepas sekian lama tak update… hehe….

Dah agak lama tak ke sini… kelmarin bawa my baby girl , Khaireen utk suntikan umur setahun… please jangan tanya plak details tentang suntikan tu… sumpah tak tahu… hahaha

Klinik Kesihatan Ibu dan Anak Tawau

Back to the title… lama tak datang KKIA ni… (Klinik ya bukan airport KK)…. Kelmarin gerak awal supaya dapat nombor depan & cepat balik… kalau tak… fuuh lewat petang la baru habis… parking dekat hotel marco polo… jalan kaki sampai klinik ni… (Isteri & anak aku dah turunkan terlebih dulu di depan klinik… jadi tak la dorang kepanasan kan) panas gila la… serius ni… keringat jagung aku dibuatnya… sampai jak depan klinik… buka pintu… ahhhhh heaven… alhamdulillah… terima kasih la pihak pengurusan klinik kesihatan ni … ada la juga improvement…. sebelum sebelum ni.. bukan takda aircond… ada… tapi umpama hidup segan, mati tak mahu… tiupan airconnya sepoi sepoi bahasa…. hahaha… hancur bm… kena kena lagi yang menunggu punya la ramai… jadi sebelum tak rasa pun… panassss…. sekarang alhamdulillah… sejuuukkkk…

Rupa rupanya… aku takda cerita pun pasal baby girl ku yang kedua dalam blog ni… huhu… tahu tahu update pasal suntikan bila umur dah setahun…

Hermmm nanti la aku update pasal my daughters… yeap… i’m a proud husband with two little children!! (^_^)

“Mirrors”

Aren’t you somethin’ to admire?
‘Cause your shine is somethin’ like a mirror
And I can’t help but notice
You reflect in this heart of mine
If you ever feel alone and
The glare makes me hard to find
Just know that I’m always
Parallel on the other side

‘Cause with your hand in my hand and a pocket full of soul
I can tell you there’s no place we couldn’t go
Just put your hand on the glass
I’ll be tryin’ to pull you through
You just gotta be strong

‘Cause I don’t wanna lose you now
I’m lookin’ right at the other half of me
The vacancy that sat in my heart Read the rest of this entry »

Respon Mengapa aku undi Calon Pakatan Rakyat

Subhanallah… aku tak sangka entri ini (Mengapa aku undi Calon Pakatan Rakyat) mendapat respon yang begitu hebat dari warga Tawau…

Terima kasih kepada rakan rakan di facebook ku yang baca dan komen blog ku ini… blog ku ni dah hampir setahun tak update.. insyaAllah lepas ni akan aktif semula…

Terima kasih juga kepada facebook Tawau kerana share entri tersebut di page tersebut.

Terima kasih juga kepada mereka yang beri respon akan pendapat ku ini di facebook atau blog ini… tak kisahla komen tersebut, menyokong… menentang.. mencerca… aku raikan semua…

Aku nak beri respon beberapa komen disini :

Tuan… apa yang berlaku mencakupi seluruh Tawau… ada dua parlimen yang Read the rest of this entry »

Mengapa aku undi Calon Pakatan Rakyat

Ketika aku taip entri ni… Keputusan PRU-13 telah diketahui.

(Parlimen)
BN-133 | Pakatan Rakyat-89

Aku rasa ini kali pertama aku menulis entri berkaitan politik, mungkin ini cara aku nak lepaskan geram yang terbuku di dada.. lain org lain cara.. dan ini pendapat peribadiku.

First and foremost.

Kenapa aku undi calon PR?
Senang sahaja.. sebab aku tak puas hati dengan khidmat yang diberikan oleh wakil rakyat di kawasan aku mengundi. Isu nasional itu terpulang kepada anda sekalian. Benar, banyak yang boleh diceritakan, tetapi kali ini aku nak fokus isu yang mudah, ruang lingkup yang lebih kecil iaitu Read the rest of this entry »

My baby girl…. Nurul Eiman…

“Adry… jadi bapak suda kau!!! TAHNIAH!!!” …” Welcome to the club Adry” …” Semoga kau jadi ayah yang mithali Adry”… Inilah antara ucapan ucapan yang ku terima di saat berita gembira mengenai kelahiran anakku ke dunia ini mulai tersebar di kalangan rakan rakan… keluarga melalui sms… dan facebook…. ya … Alhamdulillah… Tidak dapat ku nukilkan betapa bersyukurnya aku ke hadrat Ilahi atas rezeki yang diberikanNya kepadaku. Read the rest of this entry »

Konsert Search : Fiesta Gemilang Tawau 2011

Everyone i know seems to be very excited for this concert…  namun begitu ramai yang telah salah anggap , mereka ingat konsert sebelah malam jak padahal pada 24hb Disember tu akan ada Fiesta Gemilang Tawau 2011 yang akan mengisi program sepanjang hari tersebut di Kompleks Sukan Tawau.

 

Antara program fiesta gemilang Tawau 2011 itu adalah seperti : Search Idol, Tiru Gaya Search, Autoshow Read the rest of this entry »